8 de novembre del 2013

Pau Sabaté: “Exigim al govern de Tortosa polítiques reals per als joves, sobretot en ocupació i habitatge”

El Grup Socialista presentarà una moció al ple perquè l’Ajuntament incorpori les propostes del pla de Joventut elaborat per la JSC de Tortosa en què destaca l’espai Feinateca, microcrèdits per emprenedors i apartaments de lloguer en edificis municipals
El PSC de Tortosa considera desfasat l’actual Pla Local de Joventut de Tortosa perquè no té en compte la situació que pateix avui aquest col·lectiu, amb 966 aturats i 1.366 demandants d’ocupació menors de 34 anys, i perquè no aporta solucions als problemes reals dels joves al municipi, entre els quals en destaca el difícil accés a l’ocupació i l’habitatge. Per tot això, el grup municipal entrarà una moció al proper ple per tal que el govern hi incorpori les propostes del pla presentat avui i que ha estat elaborat per la JSC de Tortosa. El regidor socialista Enric Roig ha explicat que “és possible fer alguna cosa més contra l’atur juvenil i per evitar que els nostres joves no hagin de marxar fora, trobem inexplicable la deixadesa del govern de CiU en matèria de joventut i especialment en promoció econòmica. Roig ha agraït la feina feta per la JSC amb un pla “molt exhaustiu, que xafa carrer, fet per joves i per a joves i que té en compte, entre altres, l’ocupació, la formació, l’habitatge i el suport a les activitats juvenils, adaptant-se a les necessitats reals de la joventut de la nostra ciutat”.
En concret, el pla presenta 25 propostes dividides en onze programes: l’educació en temps de lleure, la inserció laboral, l’habitatge, la promoció d’hàbits saludables, la salut i l’escola, la creativitat i el consum cultural, la dinamització, la societat de la informació, l’associacionisme, el voluntariat social i el treball en xarxa. D’entre aquestes, el primer secretari de la JSC de Tortosa, Pau Sabaté, ha destacat les enfocades a donar resposta a dues de les principals problemàtiques com són la inserció laboral i l’accés a l’habitatge. Quant a la inserció laboral ha recordat la importància dels cursos de formació ocupacional, la necessària consolidació de la borsa de treball jove i la formació i orientació laboral. “Aquest és possiblement l’apartat més important i al que es dóna menys suport”, ha lamentat. Per això, ha explicat que es proposa la posada en marxa de la Feinateca, “un espai de consulta per dur a terme la recerca activa de feina i d’accions formatives que facilitin la inserció al món laboral i millorin la qualitat professional”, també el foment de l’emprenedoria amb la concessió de microcrèdits, que el grup municipal ja va proposar al ple, i la cooperació empresarial a través del Club de les Noves Empreses.
Pel que fa a l’habitatge, Sabaté ha subratllat que tot i que la Borsa d’Habitatge Jove està en marxa, cal potenciar-la molt més, per això es fan propostes concretes com oferir apartaments de lloguer en edificis municipals que estan buits, com l’adossat a la caserna de la Policia Local, i un projecte de lloguer solidari perquè l’Ajuntament faci de mediador entre els arrendadors i arrendataris “per tal d’arribar a un consens i poder establir preus de lloguer assequibles per als joves”
En un altre ordre de coses i entre moltes altres propostes, el pla incorpora també la posada en marxa d’un mercat de les idees; l’habilitació d’un espai municipal diferenciat per a joves; un concurs de DJ de música electrònica, i una nova pista d’skateboard i espais municipals oberts per fer esport.