10 de juny del 2014

El PSC demostra que CiU menteix a consciència respecte al compliment del Pla d’Acció Municipal que només arriba al 34%

Enric Roig repta Ferran Bel a fer un cara a cara públic sobre el document que té en el complex d’aigües el gran exemple del fracàs del govern de CiU a Tortosa
El PSC de Tortosa ha demostrat avui amb un informe exhaustiu que el govern de CiU menteix i el pitjor de tot que sap que menteix sobre el grau de compliment del Pla d’Acció Municipal que segons l’alcalde de Tortosa és del 90% i que els socialistes situen en el 34%. Des del PSC ho han titllat de nova “burla a la ciutadania de Tortosa” i han advertit que no es pot actuar com si els tortosins i tortosines “fóssim uns ingenus”. “Estem tan segurs del que diem que reptem de forma pública a Ferran Bel a tenir un debat cara a cara sobre el Pam i el seu grau de compliment”, ha ofert el regidor socialista i candidat a l’alcaldia, Enric Roig. La proposta és que es pugi debatre en els mitjans de comunicació, tot i que Roig ja ha avançat que segurament la resposta de l’alcalde serà negativa “per amagar la seva por a ser descobert i la vergonya de reconèixer que està enganyant els ciutadans”.
Els socialistes han fet un repàs detallat del document en què ni apareixen els objectius del pla ni la finalitat a la qual estan orientades les accions; en què cada actuació té el mateix pes i no diferencia actuacions més complexes com les piscines municipals d’altres més senzilles com col·locar dues senyals al Pont de l’Estat, i en què no existeix cap instrument d’avaluació i de seguiment del mateix. “Això el converteixen en un pla poc transparent”, ha denunciat Roig que, a més, després de les consultes realitzades ha pogut comprovar que ni els mateixos regidors coneixen les accions ni actuacions incloses en el document.
Tot i ser un document “poc seriós” i “paper mullat”, des del PSC se l’ha valorat igualment per demostrar que només és una nova operació d’estètica del govern per “vendre fum”. Així, s’ha demostrat que de les 412 accions programades només se n’han assolit 142, el que presenta un percentatge del 34,47%. Les 270 restants, a més, es divideixen en no realitzades, impossibles de comprovar, de normal funcionament de l’Ajuntament, repetides i pendents per l’anualitat. A més, algunes de les accions, ha explicat Roig, no sempre han de tenir una valoració positiva o incidència en els ciutadans com és el copagament del servei d’assistència domiciliària o l’ampliació de la zona blava. El candidat socialista també ha destapat “les trampes al solitari” en afegir al document accions ja realitzades que no consten en el PAM 2011-2015.
Quant a les actuacions, els socialistes destaquen el fracàs de les grans promeses com la nova zona d’oci a l’antic pont del tren, la futura EMD dels Reguers, els nous passejos fluvials a banda i banda del riu Ebre, la rehabilitació del barri de Sant Jaume, la creació de més sòl industrial i comercial, la construcció de les noves piscines amb l’aparcament subterrani de la plaça Joaquim Bau. A banda, com ha lamentat Roig, que “no s’han introduït accions de promoció econòmica de la ciutat o d’acció social, malgrat la dura crisi econòmica, el que fa dubtar si realment aquestes accions estan planificades i s’adapten al context de crisi en què ens trobem o han sortit fruit de la improvisació.”
Per tot això, els socialistes van iniciar ahir una campanya de denúncia per fer arribar aquesta informació a la ciutadania perquè “es pot mentir una vegada, però no sempre i a tothom” i perquè “no pensem callar davant d’una forma de fer política que insulta la intel·ligència de tots els tortosins i les tortosines”.