30 de juliol del 2014

Joan Sabaté és nomenat coordinador dels senadors del PSC i s'incorpora a l’executiva nacional

Aquest cap de setmana ha estat escollit també membre del Comitè Federal del PSOE en el congrés que va ratificar Pedro Sánchez com a secretari general
El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, va comunicar ahir, en el transcurs de la reunió de la comissió interparlamentària del partit, el nomenament de Joan Sabaté com a coordinador dels senadors del PSC que el converteixen, com a membre nat, en nou integrant de l’executiva nacional del PSC. Sabaté també formarà part del Comitè Federal del PSOE, el màxim òrgan entre congressos, després que així s’aprovés en el congrés celebrat aquest cap de setmana passat que va ratificar Pedro Sánchez com a secretari general. Al congrés, hi van assistir com a delegats del PSC de l’Ebre Lluïsa Lizárraga, Manel de la Vega, Albert Alarcon i Joan Sabaté.
Sabaté ha destacat que des de les seves noves responsabilitats l’objectiu prioritari serà impulsar la reforma de la Constitució en sentit federal desenvolupant els acords de Granada. “Volem donar resposta a una bona part del poble català que demana resoldre d’una forma sensata l’encaix de Catalunya amb Espanya des del respecte al fet diferencial i per resoldre les necessitats de finançament que té Catalunya”.
El senador, que és portaveu adjunt de l’Entesa pel Progrés de Catalunya, ha destacat que precisament aquest grup és un referent del que ha de ser la reforma del Senat. “Volem que la cambra alta sigui una veritable cambra territorial”.
Amb la incorporació de Sabaté al Comitè Federal del PSOE i a l’executiva del PSC, l’Ebre guanya pes en els òrgans de direcció dels dos partits, després que en el congrés del PSC Manel de la Vega fos escollit membre de l’executiva nacional com a secretari adjunt a Política Municipal.