5 d’agost de 2014

Comunicat dels grups municipals a l’Ajuntament de Tortosa PSC, ERC, ICV-Entesa per Tortosa i PP

De reprovació de l'actitud de l'acalde Ferran Bel
Els grups municipals del PSC, ERC, ICV-Entesa per Tortosa i PP volem reprovar de forma pública l’actitud de l’alcalde de Tortosa, Ferran Bel, que en el ple ordinari d’ahir a la nit va insultar de forma oberta, i sense retractar-se, el conjunt dels membres que conformen l’oposició als quals va titllar de tenir “pobresa intel·lectual”. Tots els grups considerem encara més greu que lluny de disculpar-se i demanar que les seves paraules no constessin en acta, va intentar ridiculitzar els membres escollits democràticament pels tortosins i tortosines. Bel ja havia fet aquestes declaracions a través dels mitjans de comunicació en diverses ocasions i ahir ho va fer de forma oberta convençut com està que la majoria absoluta li dóna màniga ampla per fer i desfer. També s’hi va referir ahir la primera tinent d’alcalde a aquesta majoria absoluta que empren a mena de corró.
L’actitud d’ahir és impròpia de la màxima autoritat de la nostra ciutat i a la vegada denota les mancances i temors d’un alcalde que no ha sabut gestionar l’ampli suport que li va donar la ciutadania de Tortosa. I ja no només parlem del menysteniment constant cap a l’oposició sinó cap a la ciutadania en general.
La nostra ha estat una ciutat amb un tradicional i reconegut “fair play” polític, amb contundents debats i dialèctica política, evidentment, però en què no es faltava al respecte ni s’emprava la desqualificació personal per rebatre arguments. Un “fair play”que lamentablement s’ha perdut amb Ferran Bel.
Finalment recordar-li al senyor Bel que pobresa és sinònim de mancança, escassedat i insuficiència. Adjectius amb els quals nosaltres qualificaríem la gestió de Bel, però mai la seva intel·lectualitat com a persona o polític.