11 d’agost del 2014

El PSC de Tortosa torna a denunciar el mal estat en què es troben els carrers i elements de la via pública a la ciutat

El PSC lliura a l’Ajuntament un altre escrit – denúncia amb fotografies de 130 desperfectes que li han fet arribat diferents veïns del municipi



El grup municipal del PSC a l’Ajuntament de Tortosa ha assenyalat que hi ha molts més desperfectes als vials i d’altres elements de la via pública que presenten evidents signes de deteriorament i que necessiten un manteniment urgent o la seva substitució.
Enric Roig, regidor i alcaldable socialista considera que la denúncia, amb proves gràfiques d'aquests desperfectes, evidencia l’escassa disponibilitat del govern municipal de CiU per apostar per la imatge de la ciutat, tal i com es va veure en l’últim plenari, quan es va rebutjar la proposta de la redacció d’un Pla de Manteniment efectuada pel Grup municipal socialista.
El Grup Socialista va denunciar un altre cop 130 desperfectes de diferents elements de la via pública mitjançant un escrit-denúncia que va acompanyat d’un reportatge fotogràfic que evidencia l’estat de cada un d’aquests elements deteriorats. Les fotografies inclouen desperfectes en voreres, com rajoles trencades; en calçades, com sots importants, i en diferents elements del mobiliari urbà com faroles, bancs, pilons o papereres. 
El regidor socialista, Enric Roig, ha declarat que no es tracta d’una denúncia que efectua el PSC de Tortosa, sinó que “és un clamor que li fan arribar en tot moment els ciutadans i ciutadanes, ja que només fa falta sortir al carrer i mirar en qualsevol direcció per adonar-se de la poca importància que concedeix Ferran Bel al manteniment de la via pública”. En aquest sentit, exigeix responsabilitats a l'Àrea de l’Espai Públic de l'Ajuntament, ja que segons figura en el Pla d’Acció Municipal, aquesta es va comprometre a elaborar un Pla Anual de Manteniment. “On està aquest Pla? On figuren les actuacions, els objectius, les mesures...? Senzillament no existeix, és un més dels incompliments del govern municipal”, ha sentenciat Roig, qui afegeix que “els pegats que, arrel de les crítiques del PSC, en els últims mesos ha efectuat l’Àrea de l’Espai Públic en diferents indrets de la ciutat ha resultat ser un autèntic nyap, tal com portem temps denunciant. S’efectuen reparacions sense cap tipus de planificació prèvia amb l'única finalitat d'aconseguir una foto electoral”. El regidor socialista considera que les reparacions es realitzen sense cap rigor, a corre-cuita i en moltes ocasions "podem comprovar com els diferents elements deteriorats tornen a tenir el mateix aspecte poc temps desprès de ser reparats". 
Aquest estat constant de deteriorament de la via pública provoca, no només incomoditats als veïns i veïnes de la ciutat, sinó que perjudica directament la imatge que de la mateixa s'enduen els visitants. “No podem dir que apostem pel turisme, cercant un turisme de qualitat i cultural i oferir aquesta deplorable imatge de la ciutat”,  ha manifestat. Davant la situació creada, Roig ha tornat a demanar que l’Ajuntament posi en marxa de forma immediata un Pla de Manteniment integral de la via pública comandat pels tècnics municipals per a realitzar una auditoria del veritable estat de la ciutat i que dictamini quines són les accions més urgents per desenvolupar a la ciutat.