9 de desembre del 2008

Joan Sabaté, nou primer secretari del PSC de Tortosa


L'objectiu de la nova executiva és reimpulsar el projecte socialista amb una clara
crida a la participació de la militància per engrescar la ciutadania i recuperar
l'alcaldia de Tortosa



L'assemblea de militants del PSC de Tortosa va escollir ahir a la nit Joan Sabaté com a nou primer secretari de l'executiva local. La nova executiva combina l'experiència amb moltes cares noves i gent jove per tal de treballar amb un clar objectiu: desenvolupar un projecte il·lusionador i participatiu per tal de recuperar l'alcaldia de Tortosa. La nova executiva incorpora, entre altres, com a viceprimersecretari a Eduard Rel, vinculat al moviment veïnal de la ciutat, cal recordar que va ser president de l'Associació de Veïns de Ferreries, i a Cristina Bel, regidora a l'Ajuntament de Tortosa, com a secretària d'Organització.
El ja nou primer secretari va agrair la tasca realitzada per l'anterior primera secretària Cristina Bel i va destacar el fet que en els darrers quatre anys s'ha aconseguit consolidar el projecte socialista a Tortosa. I és que des del 2000 fins al 2008 els socialistes han guanyat totes les eleccions a Tortosa a excepció del sotrac que va representar no guanyar les darreres municipals. En relació a aquest aspecte, Sabaté va assenyalar: “Som conscients que vam cometre alguns errors, que conjuntament amb el fet que la dreta va saber aglutinar el seu vot i una forta abstenció de l'electorat progressista, ens van dur a aquesta derrota electoral. Ho hem analitzat i treballarem a partir d'aquesta anàlisi per superar els errors comesos, i presentar un projecte renovat i il·lusionador que arribi a la nostra ciutadania. Tortosa és progressista i cal treballar perquè la ciutadania es vinculi i participi del nostre projecte ”. Per tant, segons Sabaté: “El repte és clar i inel·ludible: hem de recuperar el govern municipal, hem de treballar per Tortosa i per les persones i més en un moment de crisi com l'actual”. D'aquesta manera, els objectius que s'ha marcat la nova executiva és la dinamització interna del partit, amb un renovat impuls que connecti millor el partit amb la societat.
Quant a la nova executiva Sabaté ha expressat la seva satisfacció pel nou equip: “Tenim una executiva àmplia, cohesionada, que s'ha elaborat des de la voluntat de consens i que combina l'experiència amb la incorporació de gent jove”. I va cloure dient: “Treballarem per dissenyar un projecte engrescador per tal que tota aquella gent que no va sortir a votar en les darreres eleccions, s'il·lusioni i ho faci ara. La nostra ciutat ha fet un gir cap a la dreta amb un govern mancat de projecte. Nosaltres tenim un projecte clar i cal que el sabem transmetre, que il·lusionem perquè Tortosa torni a tenir un govern progressista i es situï de nou en línia amb la majoria de les ciutats mitjanes i grans catalanes que tenen governs liderats per alcaldes socialistes.”
La nova executiva: Joan Sabaté Borràs (primer secretari); Eduard Rel Cartoixà (viceprimer secretari); Cristina Bel Salvadó (secretària d'Organització); Mariano Borràs Molledo (secretari de Finances); Ricard Lleixà Vero (secretari d'Acció Electoral); Jordi Bonilla Martí (vocal); Josep Borrell Forés (vocal); Victòria Campos Turon (vocal); Eduard Ena Forné (vocal); Susanna Espuny Curto (vocal); Alícia Ferré Pallarés (vocal); Juanjo Fernández Casadó (vocal); Josep Guinovart Espuny (vocal); Òscar Grau Ferré (vocal); Judit Lamas Borraz (vocal); Dolors López Ortega (vocal); Maria López Rica (vocal); José Martín Cid (vocal); Eva Ortega Ramos (vocal); Francesca Pérez Piñero (vocal); Carme Querol Machí (vocal); Paco Ramírez Fabà (vocal); Jaume Roca Ejarque (vocal); Josep Roca (vocal); Joana Subirats Segarra (vocal); Àngel Tafalla Grau (vocal); Diego Vergés Escoda (vocal), i Myriam Zanatta (vocal).