18 de desembre del 2008

Una injecció de l'Estat de 6 milions d'euros per a Tortosa


El Grup Municipal Socialista demana un ple extraordinari per decidir la destinació dels 6 milions d'euros del Fons d'Inversió Local
Els socialistes proposen que entre les obres s'inclogui la urbanització de la Llarga de Sant Vicent, una obra llargament reivindicada pels veïns de Ferreries
El Grup Municipal Socialista a l'Ajuntament de Tortosa ha entrat aquest matí una petició a l'Ajuntament per tal de celebrar un ple extraordinari amb l'objectiu de debatre quines haurien de ser les obres destinatàries dels 6 milions d'euros que el govern Zapatero ha previst per a Tortosa en el marc del Fons Estatal d'Inversió Local per tal d'abordar la crisi. Cal destacar que aquesta és una més de les mesures del Govern espanyol per aportar solucions a la situació actual i que té com a objectiu l'ajut a a la realització d'obra pública per part dels ajuntaments i, sobretot, a la creació d'ocupació. Els sis milions de Tortosa formen part d'un paquet de 32 milions que van destinats a les Terres de l'Ebre i que generaran al voltant d'un miler de llocs de treball. La data màxima perquè els ajuntaments presentin les seves sol·licituds és el 24 de gener.
Les propostes dels socialistes, que evidentment estan subjectes al debat que es produeixi en el ple, introdueixen l'arranjament de diferents camins i carrers, així com equipaments. Entre aquestes destaca la urbanització del carrer Llarg de Sant Vicent, una antiga reivindicació dels veïns de Ferreries i que reclama una important injecció econòmica. Inclouen també l'arranjament i urbanització del carrer Doctor Fleming de Bítem, la urbanització dels carrers de l'entorn de l'escola pública de Campredó, la urbanització de la part alta de Vinallop, l'arranjament de la segona planta de l'edifici de l'EMD de Jesús per al seu ús per a les entitats del poble, la millora del cementiri dels Reguers, l'arranjament del carrer Vergés Paulí, i l'arranjament de la carretera de Barcelona, des del Consell Comarcal fins al magatzem de la brigada municipal.
Finalment, Sabaté ha mostrat seva satisfacció per aquesta mesura que demostra la clara aposta pel municipalisme del govern socialista i per la confecció de polítiques decidides per afrontar la crisi i donar suport als diferents municipis durant aquest any que serà difícil des del punt de vista econòmic, amb l'impuls a l'obra pública i la creació de llocs de treball.
Tortosa-Terres de l'Ebre, 18 de desembre de 2008