6 de maig de 2011

El PSC considera inexcusable la construcció de la depuradora a Els Reguers i proposa cobrir la pista d'estiuSabaté lamenta que Bel s'enroqui en parlar del passat i evidenciï una vegada més que no té projecte de ciutat


El candidat a l'alcaldia de Tortosa, Joan Sabaté, acompanyat pel candidat a la pedania, Alberto Tafalla, i altres membres de la llista han presentat aquest matí els deu punts del programa electoral per a Els Reguers. Sabaté s'ha referit principalment al fet que hi ha mancances importants que cal resoldre de forma inajornable i inexcusable com és dotar al poble d'una depuradora “El senyor Bel i el seu equip no han estat capaços de resoldre aquesta necessitat”, ha lamentat Sabaté, que ha mostrat el compromís de “ser exigents en la negociació amb la Generalitat per tal que les aigües que s'aboquen al barranc de la Vall Cervera siguin aigües depurades”. En aquest sentit, ha recordat que “portàvem el compromís fa quatre anys i ara revalidem aquesta proposta en el nostre programa per a Els Reguers”.

Una altra de les propostes és cobrir la pista de ball d'estiu, ja que, com ha indicat, el desplaçament de les festes a un espai proper al cementiri no ha estat ben vist per la població. La construcció d'una biblioteca i habilitar una via verda entre Els Reguers i Jesús són altres dels punts del programa socialista. El PSC també es compromet a fer que el poble representi al Parc Natural dels Ports, a millorar els camins i els accessos als Reguers, a promoure la fira del Rovelló, a suprimir les barreres arquitectòniques de les escoles i a millorar l'enllumenat dels Reguers, de la mateixa manera que fa quatre anys van millorar-ne el dels accessos al poble. Sabaté ha tingut també paraules d'agraïment per a Alberto Tafalla, representant socialista al Consell de Barri. “Des de la lleialtat institucional i sense crispacions, ha tingut una actitud de col·laboració amb el govern municipal durant els darrers quatre anys, tot i ser conscient de les mancances que hi ha i de la necessitat d'una acció de govern més decidida”, ha assenyalat Sabaté, mentre ha refermat el seu compromís per millorar la qualitat de vida dels reguerencs i reguerenques.

Cara a cara

Sabaté s'ha referit avui també al cara a cara que s'ha realitzat aquest matí entre ell mateix i el candidat convergent a l'alcaldia, Ferran Bel, a Ràdio Ebre-Cadena Ser. “S'ha evidenciat una vegada més la manca de projecte de ciutat del senyor Bel i de l'equip de CiU. Tot han estat retrets i intents de debatre sobre el passat i en absolut ens ha fet arribar les seves propostes de futur”, ha destacat el candidat socialista, que ha lamentat que només s'hagi referit a que han repartit un programa electoral “carregat de fotografies i quatre notes que reflecteixen el que hem vist al llarg dels darrers quatre anys i al que ens té acostumats CiU, sense voluntat decidida perquè Tortosa sigui el motor de les Terres de l'Ebre”. Davant d'aquest immobilisme, Sabaté ha dit que els socialistes prenen el compromís de tirar endavant un projecte clar per a Tortosa amb solucions a la crisi i també per tots els pobles i entitats municipals descentralitzades.

Fruit d'aquesta voluntat descentralitzadora, en què els socialistes ja han dit que estudiaran la possibilitat de convertir en EMD tant els Reguers com Vinallop si així ho manifesten els seus veïns, avui els socialistes arrenquen la campanya electoral amb un míting aquest vespre a Els Reguers, a les 20.30 hores, a la pista de ball d'hivern.

ELS 10 PUNTS DEL PROGRAMA ELECTORAL A ELS REGUERS

1. Per la Natura

VOLEM que la gent visiti el nostre poble de manera ecològica.

PODEM fer que el nostre poble deixi d'estar aïllat.

Habilitarem una via verda entre Els Reguers i Jesús.

2. Pel Medi Ambient

VOLEM que la depuradora deixi de ser l'eterna promesa.

PODEM aconseguir la millora en l'abastament i la xarxa d'aigües.

Signarem un conveni amb l'ACA per la construcció de la depuradora dels Reguers.

3. Per la Cultura

VOLEM que la nostra gent tingui un millor accés a la cultura.

PODEM fer que la nostra gent gaudeixi de la cultura.

Construirem una Biblioteca pels Reguers.

4. Pels Ports

VOLEM que els Ports deixin de ser aquell desconegut pels Reguers.

PODEM fer que els Ports siguin la identificació dels Reguers arreu del món.

Farem que Els Reguers representin a Tortosa al Parc Natural dels Ports.

5. Per la Xarxa Rural

VOLEM que tots els camins dels Reguers estiguin ben cuidats.

PODEM fer que els nostres camins responguin a les necessitats del poble.

Habilitarem els nostres camins perquè estiguin en bon estat.

6. Per les Comunicacions

VOLEM que la carretera d’entrada al poble deixi de ser un perill.

PODEM fer que una nova entrada als Reguers sigui possible.

Millorarem els accessos als Reguers.

7. Per la Promoció Econòmica

VOLEM que la fira sigui un referent dels Ports.

PODEM fer que la nostra fira sigui la millor.
Promourem la Fira del Rovelló perquè sigui la fira dels Ports.

8. Per les Festes

VOLEM unes festes per a tot el poble.

PODEM fer unes festes per a tots.

Cobrirem la pista de ball d'estiu.

9. Per l'Educació

VOLEM una educació de més qualitat i accessible.

PODEM fer que els nostres fills tinguin l'escola que es mereixen.

Suprimiren les barreres arquitectòniques de les escoles.

10. Per la sostenibilitat

VOLEM Els Reguers amb llum ecològica i sostenible.

PODEM tenir una millor il·luminació als nostres carrers.

Millorarem l'enllumenat dels Reguers.