16 de maig del 2011

Sabaté proposa la rehabilitació del call jueu i del barri de Sant Jaume a través de la llei de barris



El PSC considera clau la recuperació del balneari d'En Porcar i habilitar l'antic col·legi dels Josepets com a residència universitària, alberg juvenil i espai de serveis universitaris


El candidat a l'alcaldia de Tortosa, Joan Sabaté, ha presentat aquest matí algunes de les propotes del programa electoral en matèria d'urbanisme. La setmana passada ja es va donar a conèixer el Pla Integral del Centre, que contempla la urbanització dels terrenys recuperats al ferrocarril i la construcció del gran aparcament del centre de la ciutat, que permetrà la reestructuració del lligam entre els dos eixamples. També es va proposar la rehabilitació del barri de Sant Vicenç, més conegut com la Casota, a Ferreries, a través de la Llei de Barris. Avui el PSC tortosí ha presentat una altra de les propostes centrals que donarà continuïtat al model de ciutat plasmat amb el PUOM durant el mandat socialista i que incideix en la millora de la ciutat històrica.

Així, Sabaté ha explicat que “cal continuar actuant al nuclli antic, donar-li vitalitat amb la compra del col·legi dels Josepets i la seva conversió en residència d'estudiants, alberg juvenil, i la possible ubicació d'alguns serveis de la universitat”. Aquesta actuació anirà lligada amb la rehabilitació del call jueu i del barri de Sant Jaume a través de la Llei de Barris. “Es tracta d'actuar al bell mig del barri de Remolins, en tot el que és el call jueu, amb una proposta de modificació puntual per obrir la plaça del Platjer a la travessia de la Font de la Salut i airejar tot aquest espai, acollint-nos a una nova convocatòria de la Llei de Barris per recuperar tot l'entramat urbà i de generació de serveis que hem fet al nucli antic a través del PinCat”. Tot i que sense continuïtat en la trama urbana, però si en proximitat amb aquesta actuació, els socialistes també proposen una actuació integral al barri de Sant Jaume, que s'ha enderrocat, i que ofereix un estat important de degradació.

També una altre dels objectius dels socialistes és la recuperació del Balneari d'En Porcar, amb la continuïtat del carrer Cavaller de Gràcia, que és el que dóna accés al balneari, amb la travessia de Vilanova. “Conjuntament amb l'obertura de la plaça del Platjer, li donem sentit i un lligam a tota la trama urbana, que mantindríem però amb dos obertures que donarien una millor accessibilitat al barri”

Aquest model de ciutat equilibrada, tal com ha explicat Sabaté, es completa amb la construcció del tercer pont sobre el riu Ebre, clau per a l'accés al pavello firal i esportiu i al recinte universitari, i lligat al nou pla parcial de l'horta del Pimpí “que hauria d'incloure la segona fase del campus universitari i també la cessió per al nou col·legi de Remolins”, ha emfasitzat Sabaté. I també la passarel·la per a vianants, aprofitant el pilar de l'antic pont de la Cinta i la possible remodelació de l'espai central del riu. “Així es donaria continuïtat al carrer doctor Ferran i enllaçaria amb la rambla Catalunya, a Ferreries, millorant la permeabilitat entre les dues bandes del riu.”