24 de gener del 2012

El PSC de Tortosa insta el govern a emprar aigua depurada en parcs i jardins com a mesura d'estalvi i sostenibilitat


La proposta vol contrarestar la decisió del govern de CiU de fer pagar als ajuntaments el cànon de l'aigua, un nou greuge per a les hisendes locals

L'anunci del govern de la Generalitat, a través del projecte de llei de mesures fiscals i financeres, que obliga als ajuntaments a pagar també el cànon de l'aigua no ha estat ben rebut pel PSC, perquè considera que és un nou greuge a les ja delicades hisendes municipals. No obstant això, i tenint en compte que es mantindrà l'exempció si es fa servir aigua no potable, el Grup Municipal Socialista ha entrat una moció amb vista al proper ple ordinari instant al govern de la ciutat a tirar endavant les actuacions necessàries perquè l'aigua emprada en els consums destinats a regs de parcs i jardins, camps esportius, fonts municipals d'ornament i neteja viària sigui depurada i reutilitzada.

No estem d'acord amb la mesura”, ha emfasitzat la regidora Socialista Dolors Bel, “però hem d'estar preparats i tirar endavant les actuacions necessàries per evitar una nova despesa econòmica per al nostre Ajuntament, ja que tothom sap la delicada situació econòmica de les notres arques municipals i aquest cànon encara les agreujaria més”. A més, la regidora ha assenyalat que la proposta socialista és una aposta clara per la Nova Cultura de l'Aigua en la línia d'aplicar criteris d'estalvi i d'eficiència en el consum d'aigua, fent de Tortosa model de referència com a ciutat sostenible”.

Així, la moció insta a demanar una concessió d'aigües procedents dels cabals depurats de l'EDAR (Estació Depuradora d'Aigües Residuals) de Tortosa-Roquetes al Consell Comarcal del Baix Ebre, com administració responsable, amb la finalitat d'aprofitar aquests cabals per al reg de les dues principals zones verdes de Tortosa, el Parc Teodor González i el Parc de la Fira. També sol·licita que l'empresa d'aigües executi la inversió necessària per construir una xarxa de distribució d'aigua des de l'EDAR fins a les dues zones esmentades anteriorment, “i que aquesta tingui les dimensions adequades per poder garantir l'abastament proposat, així com permetre futurs subministraments a altres zones de la ciutat”. Finalment, demana als grups parlamentaris que esmenin el projecte de llei de mesures fiscals i financeres per no generar més despesa a les malmeses hisendes locals.