31 de gener del 2012

Sabaté: "El govern no ha gestionat bé l'episodi de Jesús, ni ho han comunicat quan devien ni han estat transparents"


El PSC proposa la interconnexió amb la xarxa de Tortosa a patir de les inversions compromes amb la venda de l'Empresa d'Aigües i demana una reunió d'urgència del seu consell d'administració

El Grup Municipal Socialista a l'Ajuntament de Tortosa ha lamentat aquest matí la manca de comunicació per part del govern municipal als veïns i veïnes de Jesús arran dels problemes que han obligat a prohibir el consum d'aigua d'aixeta a causa de l'increment de sorra a la xarxa de subministrament. Així mateix, els socialistes consideren que més enllà de solucions provisionals, el govern hauria de tirar endavant una mesura definitiva que passaria per la interconnexió amb la xarxa de Tortosa. Des del PSC, a més, es considera que és de justícia que els veïns i veïnes no hagin de pagar el rebut per una aigua que no ha estat potable.
En els casos d'emergència no som partidaris ni del tacticisme ni de l'estratègia política d'erosió com ja vam demostrar en el tema dels aiguats. La nostra prioritat és que es resolgui el problema i que els jesusencs i jesusenques tinguin l'aigua potable en condicions”, ha volgut constatar el portaveu del grup, Antoni Sabaté, “ara bé, ens veiem obligats a denunciar la manca de transparència i la manca comunicació que són essencials en situacions com aquesta, i això, el govern de Bel, que hauria d'assumir la seva responsabilitat, no ho ha fet bé”.
El grup Socialista té la convicció, compartida per bona part dels assistents a l'assembla celebrada ahir a la nit, que l'Ajuntament i l'EMD van anar al departament de Salut en saber que els veïns s'havien mogut a través de l'associació de veïns Jesús Catalònia. Si bé els protocols de comunicació es van activar a partir de les notificacions del departament de Salut, el dia 25, començant a actuar el 27, el problema s'havia iniciat molt abans, concretament el dia 13 de gener, quan al col·legi públic Daniel Mangrané es va deixar de subministrar aigua als xiquetes i xiquetes. “Si als xiquets se'ls va deixar de donar aigua per què no ho van comunicar a la resta de la població? Quan els veïns i veïnes es queixen de falta de comunicació, tenen raó. I és que segons Sabaté, “no hem de crear alarmisme, sabem que és un problema d'aigües tèrboles. Però quan el departament de Salut diu que l'aigua no és apta ni per beure ni per cuinar, és que no és potable, i els veïns i veïnes ho haurien hagut de saber abans.”
Quant a les solucions, segons els socialistes, independentment dels mecanismes que s'estan tirant endavant en el pou que està en funcionament, és del tot imprescindible una solució de futur, que passaria per la interconnexió amb la xarxa de Tortosa. “Tot i que en uns mesos puguin estar en funcionament els pous de Sant Bernabé i el dipòsit que doni la suficient autonomia al municipi per quan hi hagi una emergència, la interconnexió és fonamental, tant per les incidències que pugui tenir Jesús, com Ferreries o la resta de Tortosa.” Però és que, a més, Sabaté ha constatat que amb la privatització del 49% de l'Empresa d'Aigües per part del govern de CiU es va adoptar el compromís d'inversions anuals per 400.000 euros i, per tant, s'hauria de destinar ja una partida per poder dur a terme aquesta interconnexió. El PSC ha demanat ja una reunió d'urgència del consell d'administració de l'Empresa d'Aigües per tractar aquesta problemàtica.
Finalment, els socialistes consideren que, tal com van manifestar en l'assemblea celebrada ahir a la nit, els veïns tenen raó quan diuen que no es pot cobrar l'aigua de les aixetes quan aquesta no és potable. Per això demanen també gestos al govern. “És de sentit comú, els veïns i veïnes no han de pagar una aigua que no reuneix les condicions de potabilitat“.