18 de gener del 2012

El PSC de Tortosa reclama a la Generalitat que inclogui en els pressupostos el nou institut Cristòfol Despuig


El grup parlamentari presentarà també esmenes per al nou museu, i per al tram Vinallop-port dels Alfacs de l'eix de l'Ebre i per a la connexió ferroviària del Catalunya Sud, com a elements d'activació econòmica del municipi

El Grup Municipal Socialista a l'Ajuntament de Tortosa ha anunciat aquest matí que el grup parlamentari del PSC presentarà un seguit d'esmenes als pressupostos de la Generalitat per al 2012 que, en el cas de Tortosa, es concreten amb el nou institut de Tortosa Cristòfol Despuig; el museu; la redacció del projecte executiu per al tram de l'eix de l'Ebre entre Vinallop i el port dels Alfacs, i per a l'estudi informatiu de la connexió ferroviària entre el polígon Catalunya Sud i el port dels Alfacs.

El portaveu del grup, Antoni Sabaté, ha lamentat el poc esforç inversor del govern de la Generalitat amb Tortosa. “Hem reculat de forma clara respecte al suport que la nostra ciutat tenia per part dels governs d'esquerres”. En aquest sentit, també ha titllat de molt minsa la quantitat que es destinarà per a la construcció del nou col·legi de Sant Llàtzer.

Sabaté ha estat contudent en assenyalar que el govern no es pot relaxar pel que fa a l'institut Cristòfol Despuig, ja que el lloc que ocupa actualment, l'antic Betània, és un emplaçament provisional que en cap cas es pot donar per definitiu. “Estem preocupats perquè el govern tingui temptacions d'allargar aquesta provisionalitat i, per això, reclamem que els pressupostos d'enguany ja incloguin una partida per accelerar la seva construcció”.

Els socialistes també consideren clau per a la reactivació econòmica del municipi, que està patint molt a causa de la crisi, posar en marxa dues obres de vital importància per a Tortosa així com per a la resta del territori. ”Cal garantir que Tortosa no quedi enrere amb l'aposta europea pel corredor del Mediterrani”, ha advertit Sabaté, que considera que cal avançar en la redacció del projecte executiu del tram Vinallop-port dels Alfacs. En aquest sentit, també ha emfasitzat la necessitat de tenir ja l'estudi informatiu sobre la connexió ferroviària del polígon Catalunya Sud, “que està contemplada al pla territorial i amb la que tots els partits polítics estan d'acord”

Celebrem el canvi de criteri de CiU per a simplificar l'administració”

El portaveu del grup i primer secretari del PSC de l'Ebre, Antoni Sabaté, també ha aprofitat la compareixença d'avui per mostrar el seu suport a les declaracions de la vicepresidenta del govern, Joana Ortega, al voltant de la necessitat d'un avantprojecte de llei dels governs locals i les hisendes locals que hauria de contemplar la simplificació de l'administració local. En el marc d'aquestes declaracions, Ortega va apuntar que els consells comarcals haurien d'esdevindre consells d'alcaldes. “Aquesta ha estat sempre la nostra posició, ja que vindria a simplificar l'administració, no només per donar solució al context econòmic actual, sinó per qüestions d'eficàcia”, ha assenyalat, tot afegint: “Amb un consell d'alcaldes que es reuneixen més enllà de qüestions polítiques per mancomunar serveis n'hi hauria prou”. Per aquest motiu, Sabaté ha celebrat l'aproximació a les tesis del PSC de la vicepresidenta Ortega. “Al nou estatut ja vam intenar que fos així i CiU s'hi va negar. Celebrem que hagin rectificat, perquè en aquest tema ens tindran al costat”.