2 de febrer del 2012

Sabaté insta Mas a posicionar-se clarament contra el transvasament de l'Ebre davant l'amenaça d'un nou PHN


El portaveu adjunt de l'Entesa i president del PSC de l'Ebre rebutja la política d'aigües anunciada pel ministre d'Agricultura, Miguel Arias Cañete

El portaveu adjunt de l'Entesa pel Progrés de Catalunya i president del PSC de l'Ebre, Joan Sabaté, ha valorat molt negativament l'anunci per part del ministre d'Agricultura, Miguel Arias Cañete, de voler impulsar un nou Pla Hidrològic Nacional amb la filosofia que s'ha de repartir aigua per a tots. “Aquesta és una política de gestió de l'aigua completament caduca que ignora que aquest és un bé escàs i contrària al que s'estableix a la directiva europea en matèria d'aigües”. El senador ha reiterat una vegada més l'oposició a qualsevol intent de transvasar aigua de l'Ebre per l'impacte que tindria sobre l'ecosistema del Delta i sobre l'economia de tota la conca.

D'altra banda, ha recordat que aquest model de gestió de l'aigua per part del PP ja va ser denunciat durant la campanya electoral i respon a un tipus de pràctica de gestió dels recursos hídrics com la que va portar a assecar el mar d'Aral a l'antiga Unió Soviètica.

Per tot això, Sabaté ha anunciat que des de l'Entesa s'estarà atent a qualsevol iniciativa legislativa que intenti recuperar les polítiques de l'antic Pla Hidrològic Nacional de l'època del govern d'Aznar que es va tirar endavant amb el suport de CiU.

Així mateix, el senador insta al president de la Generalitat, Artur Mas, a que fixi clarament i sense ambigüitats l'oposició del govern de Catalunya a les polítiques anunciades pel ministre Miguel Arias Cañete i que defensi rotundament i sense matisos l'aigua de l'Ebre i, amb ella, els interessos del territori.