14 de març del 2013

El PSC denuncia el nou contracte de neteja dels edificis municipals perquè perjudica el servei



Lamenten que implica nous acomiadaments per part del govern de Bel

El Grup Municipal Socialista a l’Ajuntament de Tortosa ha denunciat avui el nou contracte de neteja dels edificis municipals perquè perjudica el servei i representa nous acomiadaments o reducció de les jornades laborals. “Ens trobem davant un nou exemple de la manca de priorització del govern de Bel a Tortosa en els problemes del dia a dia de la ciutat i de dur a terme les tasques mínimes necessàries per al funcionament normalitzat de la ciutat”, ha explicat el regidor socialista Enric Roig.

En total, es tracta de 33 edificis municipals. L’any 2010 ja es van produir un seguit de retallades de plantilla i horaris de neteja. Amb el nou contracte, aquestes hores destinades queden reduïdes a 621,25 hores/setmanals, una reducció de 304 hores respecte al 2012 i de personal dedicat a aquestes tasques. “Tot això afecta a la qualitat del servei a les escoles i els edificis municipals destinats a atendre als xiquets, ciutadans i treballadors”, ha recordat, a banda de lamentar que una vegada més els governs de CiU fan pagar la crisi als més febles. “On nosaltres veiem famílies que es queden abocades a l’atur i a la precarietat, CiU hi veu un ajust i una optimització, i nosaltres diem prou, perquè estem parlant de persones. Tortosa no es pot permetre perdre més llocs de treball”.

Per tot això, els socialistes estudiaran presentar al•legacions a la nova proposta de contracte. També portaran al ple una moció per evitar els acomiadaments o reducció de les jornades de les empleades de l’empresa encarrega de la neteja dels edificis municipals, i per assegurar que no es produiran més acomiadaments de treballadors directes o indirectes a l’Ajuntament. Els socialistes han tornat a insistir que el govern prioritzi aquelles actuacions de primera necessitat com són la neteja i la generació d’ocupació. 

També han demanat al govern més transparència i informació en la tramitació d'expedients i, sobretot, quan es tracta d'afectació a llocs de treball i persones.