27 de març del 2013

Enric Roig: “L’empresa que havia de construir l’aparcament del Rastre s’ha quedat amb la molla i ens ha deixat l’os”

Els socialistes tortosins exigeixen a Bel que rectifiqui i anul·li l’ampliació de la zona blava vinculada a l’aparcament i que penalitzi l’empresa per incompliment


El grup municipal del PSC a l’Ajuntament de Tortosa ha exigit a l’alcalde, Ferran Bel, que rectifiqui i anul·li la darrera ampliació de la zona blava a la ciutat després que s’hagi certificat que l’aparcament de la plaça Mossèn Sol no es farà. Fins ara l’empresa ha estat la màxima beneficiària d’un acord amb l’ampliació de 235 places fins a arribar a 746 de zona, blava però aquest fet no s’ha traduït en la construcció de l’aparcament necessari en aquesta zona de la ciutat.

Els socialistes han recordat que aquesta ampliació anava vinculada a la licitació i adjudicació de l’obra al grup d’empreses que, paradoxalment, havien de construir les noves piscines. “Assistim a un més dels incompliments del govern de Bel, una de les seves promeses que desapareixen atrapades en el Triangle de les Bermudes”, ha denunciat el regidor socialista Enric Roig.

De fet, segons els socialistes, aquesta situació demostra els constants enganys del govern convergent de Tortosa i la manca de sensibilitat amb la ciutadania que va veure com s’ampliava la zona blava mentre no es resolia ni l’aparcament del Rastre ni el de Ferreries, als quals anava vinculada tant l’ampliació de places com d’horaris. “L’ampliació de la zona blava ha estat un fracàs, com també la construcció de l’aparcament de la plaça del Carrilet,  amb contradiccions clares entre totes dues actuacions que demostren la nul·la planificació de la mobilitat de la ciutat del govern de Bel”, ha reblat.

Els socialistes reclamen, per tant, eliminar aquesta ampliació i que es resolgui el contracte amb l’empresa i s’apliquin les penalitzacions que corresponguin pels diferents incompliments. També demanen que abans de plantejar noves zones blaves s’efectuï un veritable pla de mobilitat que contempli la realitat del municipi.  A més, Roig ha anat més enllà i ha reclamat a Bel l’aplicació de lloguers populars en l’aparcament del Carrilet i preus assequibles als veïns.

El PSC recollirà aquestes propostes en el ple a través d’una moció que també inclourà una sol·licitud a ADIF per l’obertura immediata de l’estacionament als terrenys de RENFE, de forma que “permeti esponjar els problemes d’estacionament sense haver de recórrer a la zona blava.