5 de març del 2013

Tortosa aprova per unanimitat la moció socialista de suport a l'Ajuntament de Flix i el comitè d'empresa davant l'ERO d'ERCROS


El ple reclama, a instàncies del Grup Socialista, la suspensió del fracking i rebutja la reforma de l'administració local del govern del PP. Es va aprovar també una declaració institucional pel manteniment de la delegació de TV3
 
El Ple de l'Ajuntament de Tortosa va aprovar ahir a la nit per unanimitat una mociió, presentada pel Grup Socialista, de suport a l'Ajuntament de Flix i al comitè d'empresa contra l'ERO d'ERCROs. El portaveu del grup, Antoni Sabaté, va agrair el vot afirmatiu de tots els grups perquè era necessari que "Tortosa, com a capital del territori" es posés al costat del municipi de Flix per fer front a un ERO que afecta a 156 treballadors de forma directa i més d'un centenar indirectament, a més de la greu afectació que tindrà per a la comarca de la Ribera d'Ebre i la resta del territori. 
Durant el ple també es va aprovar una altra moció defensada per la regidora socialista Dolor Bel, amb les aportacions fetes per CiU i ERC, per a la suspensió de la la fracturació hidràulica o fracking per la seva afectació sobre la salut i el medi ambient i que insta als governs català, valencià i aragonès a una moratòria en la concessió de noves autoritzacions.
Els socialistes també van rebre els suport del Ple en el rebuig a l'avatprojecte de llei per a la racionalització i sostenibilitat de l'administració local del govern del PP perquè es tracta d'una mesura, segons el regidor Enric Roig, que perjudica a la ciutadania i, especialment als veïns i veïnes de Tortosa i les Terres de l'Ebre, i perquè preveu la desaparició de les EMD i Mancomunitats, "necessàries per a la millor prestació de serveis". 
Els socialistes es van sumar també a la declaració institucional per al manteniment de la delegació de TV3 a les Terres de l'Ebre.
Pavelló del Temple
En l'apartat de precs i preguntes, el regidor Enric Roig va demanar a l'alcalde i al govern que es prenguin les mesures oportunes per tal de poder garantir la seguretat al nou pavelló del Temple d'acord amb el Codi Tècnic de l'Edificació i les normes del Consell Català de l'Esport, que assenyala que les baranes de protecció de les zones destinades a públic, com les grades, no poden ser escalables, incloses les escales i rampes.