15 de març del 2010

El PSC critica que el govern de Bel no hagi demanat una concessió d'aigua al CAT per abastir l'ampliació del polígon Catalunya Sud



Per als socialistes aquesta és una mostra més de la política econòmica erràtica de CiU en un moment en què l'atur a Tortosa és del 20% sobre la població activa

El Grup Municipal Socialista a l'Ajuntament ha criticat aquest matí un nou episodi més de la política econòmica erràtica del govern de Ferran Bel a Tortosa, que continua sense tirar endavant les accions necessàries per tal de fer front a la crisi a la nostra ciutat, amb dades tan preocupants com un índex d'atur del 20% sobre la població activa, 13 punts per sobre de l'any 2007. Així, mentre en els darrers tres anys el nombre d'aturats a la nostra ciutat s'ha triplicat, el govern de CiU ha estat incapaç de solucionar la gran problemàtica que és la manca de subministrament d'aigua per a l'ampliació del polígon Catalunya Sud com a garantia per a la implantació de noves empreses al municipi.

El darrer d'aquests episodis ha estat la renúncia de l'Ajuntament a presentar-se a la convocatòria de noves concessions d'aigua del Consorci d'Aïgues de Tarragona (CAT) després que s'hagués ampliat el nombre de concessions per la renúncia de part de la indústria química de Tarragona. “Aquesta renúncia ens sembla d'una gravetat extrema en un context de greu crisi econòmica”, ha destacat el portaveu del grup, Joan Sabaté, que ha afegit: “A més de no garantir l'aigua per al polígon, el que propicien amb aquesta decisió és no aprofitar la concessió d'aigua del minitransvasament i que ho continuï fent al Camp de Tarragona. I si el Camp de Tarragona té aigua i nosaltres no, això pot afavorir que les empreses marxin cap allà”.

Sabaté s'ha volgut referir també als pous que es construiran al marge esquerre per tal d'abastir aquesta ampliació, però que a hores d'ara encara no estan fets, tot i la voluntat de la Generalitat de tirar-los endavant. “Però aquest fet no és excusa per no demanar aquesta concessió al CAT, que és sobretot una garantia de futur i que, en un moment determinat, pot ser necessària perquè aporta un cabal molt més important que el que poden donar els pous en cas que es vulgui implantar una indústria potent, tot tenint en compte també que l'abastament d'aigua en sòl urbà d'us industrial és competència municipal”. Segons els socialistes, aquest és un capítol més dels despropòsits del govern municipal en aquest assumpte, que no ha acceptat cap de les propostes fetes per garantir el subministrament del polígon. “Van dir no als pous de Vinallop; també van votar en contra de mancomunar-se amb l'Aldea per demanar una concessió directa del riu a la CHE, i ara no han volgut demanar aigua al CAT.”