5 de març del 2010

El resultat de la feina ben feta

Aquest darrers dies hem pogut assistir a dos actes d'aquells que omplen de satisfacció. En primer lloc, la inauguració de les noves instal·lacions de la Regió d'Emergències de les Terres de l'Ebre i del Parc de Bombers de Tortosa. En segon lloc, la posada de la primera pedra de la seu de les Delegacions del Govern a les Terres de l'Ebre. No cal explicar la necessitat de tindre unes bones instal·lacions a disposició dels bombers, professionals al servei de tota la ciutadania en els moments més difícils Ara, finalment, i després de dos anys d'obres, poden gaudir d'un parc més adaptat a les seues necessitats. Aquests darrers anys s'han invertit més de 53 milions d'euros a Catalunya en reformes i ampliacions dels parcs de bombers, així com en modernitzar i ampliar la flota de vehicles. Una aposta important i necessària del govern de la Generalitat arreu del país i també, com no, a les nostres terres.

Quant al nou edifici de les delegacions del govern, que se situarà al carrer Montcada, representa una inversió de gairebé 18 milions d'euros. Però aquesta obra, més enllà de la inversió que comporta, és important pel seu significat com a aposta per dinamitzar el nostre Nucli Antic. Hi ha qui creu que més valdria la pena ubicar aquestes instal·lacions en un espai més modern o accessible. Potser no s'han parat a pensar que si s'hagués fet el que tocava més aviat, avui no estaríem parlant de la necessitat d'invertir per recuperar-lo. No va ser fins l'any 2000, amb PSC i amb Joan Sabaté com alcalde, que es va començar a treballar seriosament per recuperar aquesta part tan important de la nostra ciutat, pel seu valor cultural, històric, i una vegada recuperat, turístic.Un espai per viure-hi.

La ubicació de serveis permetrà la dinamització i l'afluència de gent i potser, en no molt de temps, podrem gaudir tots plegats d'un barri antic que no tindrà res a envejar als ja fa temps recuperats d'altres ciutats del país. Es tractava de no començar la casa per la teulada, i em refereixo a les polítiques turístiques de la nostra ciutat. Tenim moltes possibilitats com a ciutat i un gran potencial que tots hem dit, un miler de vegades, que s'ha de desenvolupar. Els socialistes així ho enteníem i ho entenem. És per això que quan veig avançar les obres del Pla de Barris, instaurat pel govern de Pasqual Maragall i iniciat per l'alcalde Joan Sabaté, penso que la satisfacció per la feina ben feta sempre és la millor recompensa.

Dolors López
Diputada pel PSC al Parlament de Catalunya