2 de març del 2010

Inseguretat, retard en el pagament a proveïdors i contractació a empreses inexistents


Ahir hi va haver ple ordinari a l'Ajuntament de Tortosa. Entre altres, el nostre grup va tornar a mostrar la seva preocupació pels pagaments irregulars realitzats per l'actual govern a una empresa donada de baixa al registre mercantil, una denúncia en què es va tornar a evidenciar que el govern havia fet pagaments a aquesta empresa, tot i tenir constància per escrit, a partir d'un informe de BASE, de la seva inexistència.

També vam mostrar la nostra preocupació pel retard amb què el govern està pagant als proveïdors de l'Ajuntament, que en molts casos supera els dotze mesos d'endarreriment. Aquesta situació la considerem molt preocupant perquè en l'anterior mandat, quan els socialistes estàvem al govern, havíem aconseguit reduir a menys de noranta dies. El més lamentable de tot plegat és la manca d'esforç de l'alcalde en un moment de crisi com l'actual en què els empresaris i comerciants tortosins passen per una situació difícil, que aquesta situació d'impagament per part de l'administració agreuja encara més. De fet, aquesta problemàtica respon al que ja vam denunciar en el seu moment, en l'aprovació del pressupost, tant del 2009 com del 2010, i que va motivar el nostre vot en contra perquè es tracten d'uns pressupostos ficticis amb uns ingressos exageradament sobrevalorats impossibles d'aconseguir en el context econòmic actual i que només tenen per objectiu justificar unes partides de despeses igualment exagerades que sí que es realitzen.

Finalment, els socialistes també vam instar a l'alcalde, com a president de la Junta Local de Seguretat i, per tant, màxim responsable de la coordinació dels cossos i forces de seguretat que actuen al municipi, a treballar per tal de frenar l'increment de delictes (divuit robatoris en pàrquints i diferents delictes contra la propietat en cases rurals, entre altres) que s'han produït en els darrers mesos al municipi. Aquesta petició la vam realitzar després de les reiterades queixes que hem rebutde diferents ciutadans.