30 de març del 2010

Moció de suport a la llei de vegueries



El PSC de Tortosa presenta una moció a l'Ajuntament de suport al projecte de llei de vegueries

Els socialistes volen que es rebutgi l'acord de la Diputació "provincial" que amb els vots de CiU i PP demanen la paralització de la tramitació de la llei

"CiU no vol la vegueria de l'Ebre", lamentablement aquesta és la conclusió després que aquest partit s'hagi manifestat contrari en el Parlament a la llei de vegueries que comportarà la creació de la tan anhelada vegueria ebrenca, i uns dies després que la Diputació Provincial de Tarragona, amb els vots de CiU i el PP, hagin demanat la paralització de la seva tramitació. Aquesta posició contrària a les vegueries l'han reforçat, a més, amb les manifestacions efectuades per Artur Mas que creu que no és el moment, de Felip Puig que considera que serà perjudicial per a les Terres de l'Ebre, d'Oriol Pujol, amb el seu ara no toca, de Josep Poblet que la titlla d'inoportuna, i amb la dels polítics locals d'aquesta formació com els "peròs" de Ferran Bel i el vot perquè es paralitzi la llei de Pere Panisello.

Per aquest motiu, el PSC de Tortosa ha entrat avui una moció amb vista al ple ordinari d'abril perquè l'Ajuntament de Tortosa es manifesti de forma clara i contundent a favor de la tramitació de la llei que representarà la creació de la vegueria de les Terres de l'Ebre, una de les principals reivindicacions polítiques del nostre territori. En aquest sentit, el portaveu del grup Socialista, Joan Sabaté, considera que les crítiques de CiU a la llei responen bàsicament al fet que aquest partit no ha tingut mai en el seu projecte de país la divisió territorial en vegueries com ho demostren els 23 anys que van estar al capdavant del govern de la Generalitat en què no van fer ni un sol pas en aquest sentit. "Ara alguns s'amaguen sota eufemismes i excuses de mal pagadors perquè no volen que la llei tiri endavant, i ens oferiran mil i un motius per a fonamentar el seu no, però les Terres de l'Ebre ja hem esperat prou, i no volem esperar més, perquè amb la vegueria hi guanyarem en tots els sentits", ha emfasitzat Sabaté. El dirigent socialista ha fet una al·lusió molt concreta al candidat de CiU a les eleccions autonòmiques per Tarragona, Josep Poblet, que s'hi ha manifestat contrari i ha proposat la paralització de la seva tramitació. "Lamentem que el president de la diputació 'provincial' mostri tan poca sensibilitat cap al nostre territori, un dirigent que ha estat aquests dies convidat pel nostre alcalde a un bon grapat d'actes a la ciutat i que continua pensant que allò que li convé, allò que interessa més a CiU són les províncies i no les vegueries". A més, el portaveu ha recordat que CiU i el PP repeteixen una posició similar a la polèmica del PHN "quan també tenien la gosadia de venir-nos a dir què era allò que ens convenia a l'Ebre"