16 de febrer del 2011

“Bel ha fet de la censura una tònica dominant durant el mandat”


El darrer episodi ha estat el tancament del perfil al facebook del fotolog “Estimo Tortosa”, ordenat presumptament per l'Ajuntament de Tortosa


El candidat a l'alcaldia pel PSC a Tortosa, Joan Sabaté, considera inadmissible el nou episodi que s'ha viscut a la nostra ciutat i que representa un nou atemptat contra la llibertat d'expressió com ha estat el tancament del perfil a la xarxa social facebook del fotolog Estimo Tortosa, ordenat presumptament per l'Ajuntament de Tortosa. Segons el dirigent socialista, aquest fet exemplifica la que ha estat la tònica domintant “d'un govern carregat de tics autoritaris i dictatorials, que ha volgut silenciar totes aquelles veus que no combreguen amb el parer del senyor Bel”. “El tancament ha coincidit en el temps amb les crítiques a un regidor del govern municipal, en què es demanava la seva dimissió, opinions que poden no compartir-se però legítimes en el marc de l'estat de dret i exercint el dret fonamental a la llibertat d'expressió”, ha assenyalat Sabaté.

De fet, el mandat ja va iniciar-se lamentablement tancant la veu a l'oposició en els mitjans de titularitat municipal com són el butlletí municipal i el web, on només apareix CiU i, en molta menor mesura ERC, que formen part del govern, i la resta ni tan sols tenen dret a defensar-se dels articles on se'ls ataca directament. Aquet tema va arribar fins i tot al Síndic de Greuges que va reclamar a Bel que acabés amb aquesta discriminació que atemptava contra la llibertat d'expressió més elemental. Però Bel va desoir el síndic, va maquillar el web amb la creació d'un espai pràcticament inaccessible per a l'oposició, i va reforçar la seva comunicació amb la creació d'un perfil al facebook, que respon al nom Ajuntament, però en el qual només apareix Convergència i Unió. “Per a Bel i CiU, l'Ajuntament els pertany , no és l'administració de tots i totes, sinó que es deu al seus interessos partidistes. Assistim a un dels pitjors moments de garanties plurals i democràtiques .”

Sabaté ha recordat, a més, la destrucció del mural per la Pau de l'artista campredonenc Eduardo Gas per ordre directa de Bel i Sanahuja, el seu represtant a Campredó. “Lamentablement no es tracta de casos aïllats sinó que formen part d'una estratègia d'eliminar tot allò que no agrada al senyor Bel”, ha denunciat, “ara ens trobem amb aquest episodi vergonyós en què un Ajuntament com el nostre, que no és patrimoni de Bel ni de CiU, sinó que és la casa de tots i totes, fa tancar presumptament el perfil del fotolog Estimo Tortosa que, sobretot, fa arribar a la gent més jove les propostes culturals i musicals que es fan a la ciutat, més enllà de transmetre la seva legítima opinió sobre l'actualitat al municipi.”