11 de febrer del 2011

Bel i els 60.000 euros per ser alcalde a temps parcial

La raó o raons és la facultat en virtut de la qual l'ésser humà pot ser capaç d'identificar conceptes, qüestionar-los, trobar coherència o contradicció entre ells, i així, induir o deduir altres distints dels que ja coneix. D'aquesta manera, la raó humana, més que descubrir certeses, és una capacitat d'establir o descartar nous conceptes, en funció de la seva coherència amb respecte d'altres conceptes de partida.

Dic això perquè molts cops la dreta empra la desinformació i la demagògia per aconseguir fer arribar un missatge sesgat i partidista d'acord amb la seva conveniència. És el cas de CiU a Tortosa que porta ja un bon grapat d'anys, des que Ferran Bel la controla, fent de les mitges veritats certeses que, de vegades, per manca de contrast poden arribar a tergiversar les situacions.

Per això crec que és bo recordar als tortosins i tortosines que darrere les bones intencions que sembla amagar la frase, Ferran Bel es dedicarà només a Tortosa, hi ha tota una intencionalitat de maquillar la realitat. Perquè Ferran Bel mai no s'ha dedicat només a Tortosa, mai. Es va posar un sou de 63.000 euros en ser nomenat alcalde, però, i aquí està la dada que cal retenir, per dedicar-se només un 75% a l'alcaldia. Què fa amb la resta del temps? Doncs dedicar-se als seus negocis privats.

Així, mentre el nostre alcalde cobra per dedicar-se només parcialment a l'Ajuntament prop d'un milió de pessetes al mes, 3.000 tortosins estan a l'atur sense que ell hagi fet res per canviar la seva situació, sense que hagi posat en marxa ni un sol projecte de reactivació econòmica al nostre municipi. Així, mentre Joan Sabaté quan va tancar el seu mandat no tenia asignació de sou a l'Ajuntament i hi havia poc més d'un miler d'aturats a la ciutat, avui, l'herència de Ferran Bel són els 60.000 euros anuals que hem de pagar els tortosins per una dedicació que pot combinar amb els negocis personals, i un 260% més d'atur.

Fa pocs dies es publicava en un mitjà la valoració que s'està fent dels llocs de treball a l'Ajuntament. Algú ens pot dir qui ha valorat la feina de l'alcalde per què aquest hagi de cobrar prop d'un milió de pessetes al mes mentre molts tortosins i tortosines pateixen diàriament una situació econòmica difícil?

Eduard Rel Cartoixà
Viceprimersecretari del PSC de Tortosa